Houten Vloeren Onderhoud

Hout is een prachtig natuurproduct. Om uw vloer mooi te houden is regelmatig onderhoud nodig.

Lees verderWebshop

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Voor alle soorten afwerkingen van uw houten vloer geldt:

  • Dagelijks: stof en vuil verwijderen met een stofdoek (wissersysteem) of stofzuiger (met parketborstel).
  • Periodiek: aanbrengen van het onderhoud (meerdere malen per jaar, zeker op slijtplekken als looppaden, de eethoek, het zitgedeelte en de keuken).

Vloerrenovatie

Heeft uw vloer na jarenlang gebruik toch zijn glans verloren? Of zijn er zichtbare krassen en vlekken ontstaan? Ook dan staan onze deskundige vakmensen klaar om uw oude vloer nieuw leven in te blazen. Met onze professionele schuur- en oliebehandelingsservice herstellen wij uw vloeren in hun oorspronkelijke pracht.

Beschadiging voorkomen

  • Zorg voor goede schoonloopmatten bij alle buitendeuren.
  • Zorg voor vilt onder uw meubels, zeker die meubels die vaak verschoven worden (stoelen, bijzettafels), maak het vilt regelmatig schoon en vervang het tijdig.
  • Zet bloempotten nooit rechtstreeks op de vloer, maar gebruik hiervoor onderschotels.
  • Zorg voor de juiste wielen voor uw meubels, voor uw houten vloer heeft u zachte wieltjes nodig die het gewicht goed kunnen dragen. Wanneer het niet mogelijk is om de bestaande wieltjes te vervangen (piano, antiek/modern meubelstuk) kunt u meubelschotels onder de wieltjes plaatsen.
  • Zorg voor een goede klimaatbeheersing. Dit kunt u in de gaten houden door middel van een hygrometer, en op peil houden door middel van een luchtbevochteraar/luchtontvochtiger. Denk wel aan het tijdig vervangen van het filter.

Onderhoudsproducten

Als u kiest voor een vloer welke al voorzien is van olie adviseren wij u Woca producten te gebruiken! Wij hebben o.a. de volgende producten in het assortiment an onze webshop:

Vragen? Wij adviseren u graag over deze producten.

WOCA onderhoudsproducten voor houten vloeren