Ondervloeren

Bij het leggen van een vloer, is het belangrijk dat u kiest voor de juiste ondervloer als basis. Met de juiste ondervloer behoudt u de kwaliteit van de vloer. Tevens kan een ondervloer geluidsreducerend, isolerend en licht egaliserend werken. Wij adviseren u graag.

Houten VloerenPVC Vloeren

Ondervloeren

Blue Floor ondervloer

BlueFloor is een ondervloer speciaal voor loop- en contactgeluid reductie in combinatie met o.a. click laminaat. De ondervloer reduceert het loopgeluid wat uw wooncomfort verhoogd.

 • Voorzien van vochtscherm
 • Slechts 2 mm dik
 • Zelfklevende overlap
 • Loopgeluid reductie van 28%

 

Bluefloor ondervloer van unifloor bij RIGA vloeren
Easyplus ondervloer

Easyplus 15 m ondervloer

Easyplus is een eenvoudige basis ondervloer voor het zwevend leggen van laminaat, parket en vloerdelen.

Geschikt voor minder frequent belopen ruimten. Easyplus is een dampdichte ondervloer bestaande uit polyethyleen schuim met een dampdichte PP laag met overlap.

Easyplus beschermt het laminaat en parket tegen optrekkend vocht. Daarnaast heeft Easyplus egaliserende en isolerende eigenschappen.

Heat-foil ondervloer

Heat-Foil is een zeer stabiele en geluidreducerende ondervloer voor click-laminaat en lamelparket.

Heat-Foil wordt toegepast op vloerverwarming en/of vloerkoeling in combinaties met verschillende soorten zwevend geplaatste vloerbedekkingen zoals click laminaat, click fineer en lamelparket.

 • Uitstekende warmte overdracht
 • Slechts 1,2 mm dik
 • Loopgeluid reductie van 24%
 • Zelfklevende overlap
 • Zeer stabiel
 • Warmteweerstand van 0,014 m2 K/W
 • Contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin (click-laminaat)

 

Heatfoil met vloerverwarming van Unifloor te koop bij RIGA
Ondervloerplaat van geperst houtvezel (FSC)

Ondervloerplaat

Natuurlijke ondervloer van geperst houtvezel (FSC). Dit product is spanningsvrij, geluiddempend en isolerend. Relatief grote oneffenheden kunnen met dit product opgevangen worden.

Isosilence 11 dB ondervloer

Isosilence zorgt voor een zeer hoge demping van loop- en contactgeluid. Door de versterkte aluminiumlaag laat dit product geen vocht door. Isolsilence is daarom zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling (m² R/W 0.019). Geluidisolatie 11 dB (delta Llin) / 21 dB (delta Lw).

 • eenvoudig te leggen
 • extra geluidsisolatie
 • geschikt voor vloerverwarming en -koeling
 • vermindert het contactgeluid naar ondergelegen ruimte met 21 dB

 

Isosilence 11dB ondervloer RIGA
Redupanel ondervloer van Unifloor te koop bij RIGA

REDU-PANEL

REDU-PANEL is de ideale oplossing voor het egaliseren van een houten draagvloerconstructie. Naast het egaliserende vermogen zorgt REDU-PANEL voor hoge contactgeluidreductie op houten draagvloerconstructies in de renovatie en nieuwbouw.

REDU-PANEL heeft een afmeting van 240 x 60 cm en is makkelijk te verwerken door middel van de conische veer- en groefverbinding. De panelen worden aan elkaar verbonden door deze veer- en groefverbinding aan elkaar te verlijmen.

 • Groot egaliserend vermogen
 • Zeer eenvoudig en snel te leggen
 • Direct beloopbaar
 • Zorgt voor een vlakke en stabiele ondergrond
 • Toepasbaar voor renovatie op houten draagvloerconstructies

 

Heat-Blok 6mm ondervloer

Heat-Blok® wordt toegepast als extra isolatie onder diversen soorten harde vloerbedekking zoals click laminaat, click fineer, PVC click (HDF drager) op koude ondergronden en als stabiele barrière voor elektrische vloerverwarming.

Heat-Blok® is een isolerende ondervloer van slechts 6 mm dik en dankt zijn isolerend vermogen aan de hoge warmteweerstand (Rm waarde) van 0,17 m² K/W.

Heat-Blok® kan ook worden toegepast bij elektrische vloerverwarming in combinatie met elastische vloerbedekkingen (zoals vinyl, kurk, PVC-stroken en linoleum). In dat geval wordt Heat-Blok® gecombineerd met Jumpax® Basic. Deze twee ondervloeren samen noemen we Jumpax® Heat Isolator.

 

Unifloor heatblok uitgerold
Jumpax Classic ondervloer

Jumpax® Classic ondervloer

Jumpax® Classic is een egaliserende en contactgeluidreducerende ondervloer. Met Jumpax® Classic bent u in staat om bijna iedere oude ondervloer in zeer korte tijd te veranderen in een absoluut vlakke vloer.

Jumpax® Classic bestaat uit een onder- en bovenplaat die door middel van een interactieve lijm met elkaar verbonden worden. Jumpax® Classic is 10 mm dik en bestaat uit een onderplaat van 3 mm MDF en 3 mm polystyreen. De bovenplaat bestaat uit 4 mm MDF. De polystyreen schuimlaag (voorzien van een aluminium film) van Jumpax® Classic zorgt ervoor dat u oneffenheden tot 3 mm kunt uitvlakken.

 

Jumpax® Basic ondervloer

Jumpax® Basic is een ondervloersysteem, een droge egalisatie vorm waarmee u een super vlakke ondergrond in een kort tijdsbestek kunt realiseren voor PVC stroken, linoleum, vinyl en tapijt in combinatie met vloerverwarming.

Jumpax® Basic bestaat uit een onder- en een bovenplaat voorzien van interactieve lijm. Jumpax® Basic bestaat uit een 3 mm onderplaat en 4mm bovenplaat die door middel van interactieve lijm met elkaar verbonden worden. Hierdoor ontstaat een perfect gladde ondergrond, waardoor doortekening van oneffenheden in de vloerbedekking nagenoeg wordt uitgesloten. Jumpax® Basic wordt, afhankelijk van de toepassing, altijd gecombineerd met een zwevende onderlaag. 

Jumpax Basic ondervloer
Jumpax Heavy Duty Ondervloer

Jumpax® Heavy Duty Ondervloer

Jumpax® HD is een ondervloersysteem waarop direct vinyl, linoleum, PVC stroken of tapijt verlijmd kunnen worden voor zwaarder projectgebruik.

Jumpax® HD is speciaal ontwikkeld voor toepassing in projecten waar hogere eisen worden gesteld aan kwaliteit vanwege intensief rollend en zwaar verkeer. Door de samengestelde onder- en bovenplaat in combinatie met een uitvlaklaag die een zeer hoge densiteit heeft, biedt Jumpax® HD uitstekend weerstand aan de voortdurende belasting.

Jumpax Nature Ondervloer

Jumpax® Nature is zeer stabiele egaliserende ondervloer voor directe verlijming van linoleum, PVC en vinyl voor op houten draagvloeren.

Jumpax® Nature is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in projecten waar hoge eisen aan de vloer worden gesteld i.v.m. intensief gebruik. Dankzij de zeer stabiele onderlaag biedt Jumpax® Nature uitstekende weerstand aan de voortdurende belasting. Jumpax® Nature is een dual ondervloersysteem dat bestaat uit een onder- en bovenplaat die door middel van een interactieve lijm met elkaar verbonden wordt.

Jumpax® Nature is opgebouwd uit de natuurlijke materialen MDF en softboard en dus volledig milieuvriendelijk.

Jumpax Nature Ondervloer
Jumpax Strong ondervloer

Jumpax Strong Ondervloer

Jumpax® Strong is een droge egalisatie speciaal ontwikkeld als droogbouw ondervloersysteem op houten draagvloerconstructies in renovatieprojecten in combinatie met Ecopearls.

Jumpax® Strong bestaat uit een onder- en bovenplaat van 60×120 cm voorzien van interactieve lijm en schutfolie. Beide platen worden in halfsteens verband overlappend op elkaar geplakt waardoor er een zeer stabiel en vlak geheel ontstaat. De onderplaat bestaat uit een gipsplaat verlijmd op een stabiliserende XPS plaat en de bovenplaat is een 4mm MDF plaat.

Jumpax® Strong is geschikt om direct verschillende vloerbedekkingen op te verwerken zoals PVC stroken, vinyl, en linoleum.

Soundkiller

Contactgeluid- en loopgeluid reducerende ondervloer met egaliserende eigenschappen voor het zwevend plaatsen van lamelparket en 2-laags lamelplank. Soundkiller® is voorzien van een VVP-papierlaag zodat er geen vezels in de lijmverbinding kunnen komen tijdens het leggen van de vloer. Vlakt oneffenheden tot 3 mm uit.

Soundkiller® is zeer stabiel en reduceert uitstekend het loopgeluid in de ruimte zelf. Soundkiller® draagt het NSG keurmerk.

Soundkiller ondervloer
REDU PANEL met CocoFloor ondervloer

REDU-PANEL met CocoFloor

Redupanel® in combinatie met Cocofloor® is een 10 dB contactgeluid reducerend oplossing voor zowel 6 als 9 mm massief parket en 20 mm multiplank, vol verlijmd.

Redupanel® is opgebouwd uit 2 platen. Een 18 mm spaanplaat is verlijmd op een 7 mm zachtboardplaat. De platen zijn 240 x 60 cm en 2,5 cm dik. De Redupanel® platen zijn voorzien van een conische veeren groefverbinding. 

Cocofloor® is 4 mm dik en bestaat uit cocosvezels en polysterkatoen. Onder de Cocofloor® moet eerst een PE-folie gelegd worden. De cocoslaag heeft een egaliserend vermogen en een contactgeluid* reducerende werking. De Cocofloor® wordt onder de Redupanel® gelegd.

RedFloor 1.0 geluidreducerende ondervloer

10 dB contactgeluid reducerende ondervloer voor klik PVC speciaal voor vloerverwarming en koeling met NSG certificaat.

RedFloor® 1.0 is de perfecte ondervloer in combinatie met klik PVC. Door de geringe dikte van 1 mm is RedFloor® 1.0 de meest stabiele ondervloer in zijn soort. Met een CS waarde van 400 kPa voldoet deze ondervloer aan de allerhoogste eisen op gebied van kortstondige belasting.

De nieuwe RedFloor® 1.0 is bestand tegen hoge temperaturen die kunnen ontstaan bij direct zonlicht. Dankzij de superlage warmteweerstand is RedFloor® 1.0 zeer geschikt voor vloerverwarming en/of vloerkoeling. RedFloor® 1.0 kan worden toegepast onder vrijwel alle klik PVC vloeren.

RedFloor® 1.0 behaalt in combinatie met klik PVC een contactgeluid-reductie van 10 dB ΔLlin gemeten volgenss de ISO 10140-3: 2010.

RedFloor contactgeluidsreducerende ondervloer