RIGA Vloeren

Riga is uw leverancier voor houten en PVC vloeren. Een houten vloer kan natuurlijk en nostalgisch zijn, maar ook strak en modern. Er zijn tientallen kleuren. Welke vloer past bij u? 

 

Zoekt u een vloer met de uitstraling van hout maar het gemak van kunststof? Dan zijn onze PVC en LVT vloeren zeer geschikt.

Houten VloerenPVC Vloeren

Twee soorten houten vloeren

Bij RIGA heeft u keuze uit twee soorten houten vloeren: lamelplank of lamelparket en systeemplank of multiplank. Naast houten voeren verkoopt RIGA ook Laminaat en PVC vloeren. Onze vloeren zijn geschikt voor gebruik in woningen, hotels, kantoren en winkels.

Lamelplank of lamelparket

Dit is op het moment ver uit het meest verkochte parket. Het gemiddelde lamelparket bestaat over het algemeen uit drie lagen hout. Meestal zijn de onderste en de middelste laag van populierenhout en de toplaag van eiken. De lagen zijn dwars op elkaar verlijmd. De onderste en de bovenste laag in de lengterichting en de middelste laag in de breedterichting. Omdat hout voornamelijk in de breedte ‘werkt’ is het resultaat hiervan dat de verschillende lagen tegen elkaar in werken. Hierdoor ligt het hout nagenoeg stil en zal lamelparket ten opzichte van massieve vloerdelen veel minder werken. U heeft dus nagenoeg geen last van krimp en uitzet tijdens wisselende luchtvochtigheden. Lamelparket leent zich door de geringe werking ook uitstekend om in grotere ruimtes te plaatsen. Waar een massieve zwevende vloer met een breedte van zo’n 6 meter aan het maximum zit kan een lamelparket met gemak in ruimtes worden geplaatst die veel breder zijn. De planken zijn 14 mm dik, 189 mm breed en 186 cm lang.

Ons eiken lamelparket is verkrijgbaar in vier basiskleuren:

 • Naturel (onbehandeld)
 • Wit geolied
 • Wit gerookt geolied
 • Kleurloos geolied

 

De prijs van lamelparket

Een ander groot voordeel van lamelparket is de prijs: ten opzichte van een massieve plankenvloer is lamelparket veel goedkoper. Doordat er op het gemiddelde lamelparket een drie millimeter eiken toplaag zit is deze plank aanzienlijk goedkoper en op de levensduur of de stabiliteit heeft het geen invloed. Dit alles zijn belangrijke redenen voor consumenten om de laatste jaren voornamelijk nog de keuze te maken voor dit type parket.

Systeemplank of Multiplank

De multiplank, oftewel de systeemplank, duoplank of combiplank is een samengestelde houten vloer welke bestaat uit een toplaag van massief hout en een onderlaag van berkenmultiplex. Dit vormt samen een uiterst stabiel product waarbij ‘werken’ nagenoeg uitgesloten is.

Wanneer kies je een multiplank?

De multiplank is geschikt voor vele toepassingen. Denk hierbij aan eiken vloeren in brede kamers en houten vloeren die zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Wil je wel de uitstraling van een massieve vloer maar niet de nadelen dan kies je voor een multiplank

En de levensduur dan?

De levensduur van de dikste uitvoering met 6 mm toplaag is groter dan van een massief houten vloer.Een toplaag van 3 mm is 2 x te schuren dus ligt al gauw 20 jaar. En een 4 mm toplaag zo’n 30 jaar.

Alles even op een rij

 • Bijna geen krimp of uitzetten.
 • Ideaal voor de doe-het-zelver.
 • Perfect op vloerverwarming.
 • Direct verlijmbaar op afwerkvloer.
 • Zelfde uitstraling als een massieve plankenvloer
 • Grote keuze.

Systeemplank

Deze plank is 14 mm dik, 23,5 breed en 186 lang en wordt geleverd in twee basiskleuren: gerookt wit en gerookt naturel. Deze plank wordt gemaakt van Europees eiken.

Wel 40 kleuren

Vervolgens is het mogelijk om een onbehandelde vloer te kleuren met Monocoat olie. Wij hebben een assortiment met 40 kleuren zodat we vrijwel iedere wens kunnen vervullen.

Ondervloeren

Vrijwel altijd wordt er een ondervloer gelegd. Er zijn verschillende soorten en de keuze daarvan is afhankelijk van uw wensen en de situatie. De belangrijkste reden om een ondervloer te nemen is het vochtscherm van deze ondervloeren. Hiermee wordt de parketvloer beschermt tegen vocht uit de bodemvloer. Verder is geluidsreductie een belangrijk item. In Amsterdam gelden daarvoor nog extra normen. Overleg daarom even met onze specialisten. Er is volop keuze:

 • Alupette (betonvloer zonder vloerverwarming).
 • Isogold (betonvloer zonder vloerverwarming met minder geluid).
 • Rubber (betonvloer zonder vloerverwarming met nog minder geluid).
 • Solid base (7 mm dik voor houten vloeren).
 • Heatfoil (deze is geschikt voor vloerverwarming).
 • Soundex ( dit is een zachtboard met foamlaag van 11 mm).
 • Soundkiller (15 mm dik en TNO getest met lamel 10 db).

Plinten

Een plint is een op vloerhoogte tegen een wand aangebrachte lijst, die de overgang tussen vloer en wand moet vormen. Een plint beschermt in het algemeen de wand tegen beschadigingen. Bij houten vloeren dient de plint tevens voor het afdekken van de naad tussen vloer en wand, de plint is dan van eiken of van mdf, en is soms in een bepaald profiel geschaafd. Er is keuze tussen een platte en een staande plint. Wij hebben de meest gekozen plinten in ons assortiment.

PVC Vloeren

Riga heeft een groot assortiment PVC vloeren met de uitstraling van hout of steen. We hebben een eigen collectie en leveren PVC en LVT vloeren uit de collectie van JOKA.